Filma stammar

Har du återkommande problem med avloppen eller misstänker att rören är slitna? Med en kamerainspektion där vi kan filma avloppet kan vi snabbt och effektivt identifiera skador, beläggningar och eventuella blockeringar i rörsystemet. På Stambytesgruppen är vi specialister på att filma avlopp och ge dig en tydlig bild av rörens skick, så att rätt åtgärder kan vidtas i tid.

Genom att använda högupplöst kamerateknik undersöker vi rörens insida utan att behöva göra onödiga ingrepp. Detta är en kostnadseffektiv och förebyggande åtgärd som kan spara dig både tid och pengar genom att upptäcka problem innan de leder till större skador.

När behöver du filma avloppet?

✔ Återkommande stopp eller långsam avrinning
✔ Dålig lukt från avloppen
✔ Misstänkt läckage eller fuktskador
✔ Kontroll inför en stamrenovering eller relining
✔ Dokumentation av rörens skick vid fastighetsförsäljning

Så går en avloppsfilmning till:

  1. Förberedelse: Vi säkerställer att rören är tillgängliga och klara för inspektion.
  2. Filming med specialkamera: Vi för in en flexibel kamera i rörsystemet och filmar i realtid.
  3. Analys och dokumentation: Vi identifierar eventuella skador, sprickor eller avlagringar.
  4. Rekommendation av åtgärder: Baserat på inspektionen ger vi förslag på åtgärder såsom stamrenovering, relining eller spolning.

En trygg partner för avloppsinspektion och rörunderhåll

Vi erbjuder mer än bara avloppsfilmning – vi hjälper dig hela vägen med att förebygga, reparera och optimera fastighetens rörsystem. Oavsett om du är fastighetsägare, företag, bostadsrättsförening eller privatperson, kan vi ge dig en professionell bedömning och rätt lösning för just dina behov.

Vill du veta mer om ditt avloppssystem?
Kontakta oss idag för en kostnadsfri rådgivning och offert på avloppsfilmning!

Recensioner

Att välja rätt entreprenör är avgörande, och vi är stolta över att våra kunder återkommande lyfter fram vår professionalism, trygghet och kvalitet.

Kontakta oss!

Ring oss

08-28 11 25

Skicka e-post

info@stambytesgruppen.se

Besök oss

Drottninggatan 108, 3 tr 113 60 Stockholm

Relaterade tjänster

Allt inom stambyte

Vi erbjuder enskilda uppdrag till  totalentreprenad inom stambyten och tar ett helhetsansvar från start till mål. 

Med gedigen erfarenhet, branschcertifieringar och beprövade arbetsmetoder säkerställer vi att projektet genomförs tryggt, effektivt och enligt gällande regelverk.

Vi inspekterar och underhåller alla typer av stammar för maximal livslängd
Vi filmar stammar för att upptäcka fel och förebygga akuta problem.
Effektiv stamspolning som förebygger akuta problem och förlänger rörens livslängd.
Noggrann inspektion av rör och avlopp för att identifiera skador i tid.
Hållbar och kostnadseffektiv relining utan att byta ut rören.
Vi utreder och hanterar alla typer av fuktskador ifrån läckande stammar
stambytesgruppen

Vanliga frågor

Traditionellt innebär ett stambyte att alla de rör och ledningar som transporterar tappvatten och avloppsvatten i byggnaden byts ut. Detta görs när befintliga ledningar blivit gamla och riskerna för stopp och sprickor är påtagliga med läckage och vattenskador som följd.

Ett stambyte är ett stort ingrepp i ett hus. Eftersom de flesta ledningarna ligger gömda bakom väggar och i golv, är det ett omfattande arbete att frilägga alla dessa rör för att sedan kunna byta ut dem. Eftersom ingreppen är så stora, rivs bland annat tätskikt i våtutrymmen. Detta innebär att hela våtutrymmet måste renoveras vid ett stambyte. På liknande sätt kommer kök att påverkas av ingreppet. Med andra ord innebär det att ett stambyte genererar en hel del merjobb. Ett stambyte är dock sällan något man kan välja att göra utan är att betrakta som en neccessitet och beroende på byggnadsår och den tidens material samt utförande kan stambyten behöva genomföras så tidigt som efter 40 år. Generellt brukar livslängden dock ligga runt 50 år.

Ett stambyte görs generellt i syfte att förhindra risken för vattenskador till påföljd av föråldrade rör som går sönder. Då alla typer av rör har en begränsad livslängd är detta ett ofrånkomligt måste.

Utöver dessa direkta behov så innebär ett stambyte oftast en direkt modernisering av systemen vilket leder till bättre funktionalitet med färre driftstopp och servicekostnader som resultat. Även ur ett energimässigt perspektiv innebär ett stambyte moderniseringar som medför lägre värmeförluster och vattenanvändning.

Vanligast är att man byter ut de rör som tjänar avlopp- och tappvattensystemen. Detta beror främst på att dessa system har en kortare livslängd på grund av högre slitage och att dessa system oftast ligger placerade tillsammans i fastigheten.

Det finns dock andra typer av stammar i fastigheter, som värme, gas, ventilation, el och data vilka vid behov kan bytas ut mot nya modernare systemlösningar vid behov.

Vid ett stambyte byter man ut gamla uttjänta rör som är fölagda i golv och väggar. Framförallt våtutrymmen påverkas av rivningsarbetena för att frilägga rören vilket medför att hela utrymmet måste totalrenoveras. Detta skall dock inte ses som en direkt olägenhet. Våtutrymmen i sig slits, och man kan räkna med att ett klinkerbelagt våtrum med tätskikt håller 20-40 år beroende på användning och utförande. Motsvarande sifra för badrum med plastmatta är 10-20 år. Efter detta ökar riskerna för fuktskador markant, och således är det bara positivt att våtutrymmena måste renoveras i samband med stambytet.

Vi på Stambytesgruppen utför nästan uteslutande stambyten med så kallat ”kvarboende”. Detta innebär att vi delar av arbetsområdena i lägenheten från de rum som inte påverkas av stambytet (generellt vardagsrum och sovrum). Vi tillser även att erforderliga provisorier finns tillgängliga på området. Detta innebär att det alltid finns tillgång till varm- och kallvatten i trapphus samt någon form av möjlighet till dusch och toalett.