Stambyte Lidingö

Under ett stambyte på Lidingö intill Stockholm tar vi hand om gamla rör för vatten och avlopp. Det innebär oftast att vi byter ut dem helt och hållet men vi kan också genomföra relining som är en billigare åtgärd. Vid relining kläs stammarna invändigt med ett vattentätt material efter att vi rengjort dem. Vi utgår alltid från den budget och de önskemål som finns bland de boende när vi genomför ett stambyte på Lidingö.

Skärgårdsnära Lidingö, öster om Stockholm, har en bebyggelse som består av många äldre villor och nyare flerbostadshus men här finns också fastigheter där stammarna inte bytts på över 40 år. Det innebär att det nu är hög tid. Gamla stammar innebär alltid en förhöjd risk för vattenskador. Att byta ut dem i tid inger en trygghetskänsla och kan innebära lägre försäkringskostnader. Under ett stambyte på Lidingö uppdaterar vi badrum med nya ytskikt. Innehavare av bostadsrätter och hyresrätter kan själva, inom generösa ramar, bestämma hur de vill ha det. Det innebär att ett stambyte på Lidingö kan bli något att se fram emot och inte bara ett nödvändigt ont.

Förbättra värmesystemet i samband med stambytet

När det gäller stambyte på Lidingö kan vi hantera de flesta eventualiteter och önskemål genom att vi arbetar med hantverkare med bred kompetens inom VVS, bygg och el. Vill ni göra något annat med huset i samband med ett stambyte på Lindingö så kan vi oftast ordna det. Det kan till exempel vara väldigt kostnadseffektivt att göra vissa förbättringar av värmesystemet och värmeåtervinningen när man ändå öppnat upp schakt med stammar och tagit sig in under ytskiten i badrummen. Det är ett bra tillfälle att lägga golvvärme eller helkakla istället för att ha en tråkig plastmatta på golvet.

Stambyte på Lidingö med “kvarboende”

Under själva stambytet arbetar vi utifrån ett helhetskoncept där det är viktigt att alla med lägenheter i fastigheten vet precis vad de kan förvänta sig under hela processen. Ett stambyte på Lidingö innebär att alla ytor inte kan brukas precis som vanligt, men vi har stor erfarenhet av hur ett stambyte kan genomföras med minsta möjliga påverkan på vardagen. Det innebär bland annat att vi ordnar fram provisoriska lösningar så att det alltid finns tillgång till varm- och kallvatten samt fräscha toaletter. Det vi kallar för kvarboende är en viktig och uppskattad del av vårt koncept.

Vår arbetsmodell är helentreprenad. Det är en trygghet för våra kunder som slipper ha kontakt med olika firmor och entreprenörer. Hos oss på Stambytesgruppen har ni en kontaktperson som kan svara på frågor om allt som rör det ganska stora projekt som ett stambyte är.

Fakta om Lidingö

Lidingö är en av de svenska kommunerna som benämner sig stad. Lidingö ligger i Stockholms län, öster om Stockholms kommun. Kommunen innefattar huvudön och ett antal mindre skärgårdsöar. På Lidingö, som innefattar tätorterna Brevik och Sticklinge Udde finns ungefär 20 900 hushåll. 64 procent av invånarna bor i lägenhet, övriga i fristående villor, kedjehus eller radhus.

Invånare: 46 859
Yta: 31,18 km².
Politiskt styre: M styr med stöd av Lidingöpartiet och KD.
Officiell hemsida: http://www.lidingo.se/