Stambyte Södermalm

Ett stambyte på Södermalm kan kräva att man får gå varsamt fram. På Södermalm finns nämligen ett stort antal fastigheter som skyddas av kulturmiljölagen då det handlar om kulturhistoriskt värdefull bebyggelse. Vi på Stambytesgruppen åtar oss alla typer av uppdrag och arbetar alltid med känsla för vad det är för hus vi arbetar i. Ett stambyte på Södermalm är alltid ett unikt projekt som börjar med att vi kommer ut och bedömer de befintliga stammarna. Vi ser också till att lyssna på de boende i fastigheten och ger tydlig information om hur vi arbetar vid stambyten i Stockholm på Södermalm.

Vi löser allt det praktiska i samband med ett stambyte på Södermalm

Under ett stambyte på Södermalm måste golv och väggar brytas upp i badrum. När de nya stammarna kommit på plats renoverar vi badrummen enligt önskemål från lägenhetsinnehavarna. Ett stambyte på Södermalm är en stor operation men för oss är det viktigt med kvarboende – alla som har en lägenhet i ett hus där vi genomför ett stambyte ska kunna bo kvar i den under arbetets gång. Vi tar ett helhetsansvar och kan till exempel ordna fram provisoriska toaletter under den tid då ett badrum inte kan brukas normalt.

I vissa fall behöver man inte genomföra ett fullskaligt stambyte utan det kan räcka med att göra en så kallad relining. Det betyder att de gamla stammarna får vara kvar men att vi klär dem invändigt med ett vattentätt lager.

Vi åtar oss det mesta inom el, bygg och VVS

Ett stambyte på Södermalm kan innebära att vi byter olika stammar beroende på vilka behov som föreligger. Förutom stammar för vatten och avlopp hör även ventilationsrör, elledningar, gasledningar och eventuell fiber för internet till fastighetens stammar. Vi kan även åta oss andra projekt i samband med ett stambyte på Södermalm. Det kan vara kostnadseffektivt att se över och förbättra värmesystemet i fastigheten och vi kan även göra om ytor på vind och i källare så att de kommer till användning på bättre sätt. Finns det möjlighet att göra om ett vindsförråd till en lägenhet kan försäljningen finansiera hela stambytet!

Vi arbetar på hela Södermalm

Vi utför stambyte och arbeten på Södermalm och dess närområden:

Danvikstull, Enskede, Enskede-Årsta-Vantör, Farsta, Gamla stan, Gullmarsplan, Hammarby, Hammarby Sjöstad, Hornstull, Hornstull strand, Katarina Sofia, Långholmen, Maria-Gamla stan, Medborgarplatsen, Mariatorget, Reimersholme, Riddarholmen, Skanstull, Skarpnäck, Slussen, Södermalm, Södra Hammarbyhamnen, Vantör, Zinkensdamm, Årsta samt Älvsjö.

Vi utför arbeten i alla delar på södermalm och i hela stockholms län.

Fakta om Södermalm

Södermalm är en av Stockholms 14 stadsdelar. Vackert belägen på en ö som gränsas av vid Slussen norrut och Skanstull i söder. Södermalm är känt för sina många restauranger och caféer men även för en stark musikscen och ett blomstrande kulturliv.

Invånare: 126 736 (2014)
Yta: 571 Hektar
Officiell hemsida: http://www.stockholm.se/