Stambyte Tyresö

Funderar du på om det är dags för stambyte i Tyresö? Miljonprogrammet präglade Tyresö på 1960- och 70-talet och i många av de fastigheter som byggdes då behöver man nu byta stammar. Stammar beräknas hålla i ungefär 50 år. Om en bostadsrättsförening eller hyresgästförening väntar för länge med att byta stammar i Tyresö kan det i värsta fall få ganska allvarliga konsekvenser. Stammar för vatten eller avlopp kan rosta och börjar då att läcka förr eller senare. Små läckage som förblir oupptäckta under en längre tid kan orsaka stora skador.

Stammarna är för vatten, avlopp, el, ventilation och gas

Under ett stambyte i Tyresö tittar vi på alla stammar, alltså även ventilationsrör, elledningar och stammar för gas, om sådana finns i fastigheten. Beroende på vilket skick stammarna är i kan ett stambyte i Tyresö innebära olika saker. Vi arbetar utifrån en modell som bygger på lång erfarenhet men varje stambyte är ändå unikt. Inte minst på grund av att de som bebor fastigheten kan ha olika önskemål och en budget som vi tar hänsyn till. En insats som kan vara aktuell är relining – då klär vi stammarna invändigt med ett vattentätt material. Det blir billigare än att byta stammar i Tyresö, men är bara möjligt om stammarna fortfarande är i gott skick.

Vi jobbar med det mesta inom el, bygg och VVS. Det innebär att vi på Stambytesgruppen kan genomföra andra projekt som förbättrar fastigheten i anslutning till att vi genomför stambytet. Att se över värmeåtervinningssystemet kan till exempel vara en bra idé i samband med ett stambyte i Tyresö. På så sätt kan vi bidra till att sänka uppvärmningskostnaderna.

Badrummen renoveras efter stambytet

Vid ett stambyte i Tyresö genomför vi renovering av alla badrum. Stammarna ligger under ytskiktet som vi därför bryter upp. I det arbetet utgår vi från önskemål från de med lägenheter i huset. Genom att vi renoverar så många badrum kan vi erbjuda bra priser på bland annat kakel och klinkers. Även själva arbetetet kan genomföras kostnadseffektivt eftersom vi jobbar med flera lägenheter samtidigt.

Alla kan bo kvar medan vi genomför stambytet

En badrumsrenovering innebär alltid vissa störningsmoment eftersom badrummet inte kan användas precis som vanligt. Det hela går dock snabbare och smidigare än vad många av våra kunder befarat och vi ansvarar för att hitta provisoriska lösningar som fungerar även när vatten och avlopp måste stängas av. Under ett stambyte i Tyresö kan du alltså bo kvar medan arbetet genomförs.

Fakta om Tyresö

Tyresö kommun är en kommun på ön Södertörn i södra Storstockholm, Sveriges 49:e i storleksordning. Centralorten i kommunen är Bollmora. Kommunen har sedan 1970 växt från 27 000 invånare till dagens drygt 46 000, en befolkningsökning som väntas fortsätta under de närmaste åren. Angränsande kommuner är Nacka, Huddinge, Haninge, Värmdö och Stockholm.

Invånare: 46 992 (2016)
Yta: 72,62 km²
Politiskt styre: Tyresö styrs under innevarande mandatperioden av alliansen (M, FP, C och KD).
Officiell hemsida: http://www.tyreso.se/