Stambyte Värmdö

Undrar du hur ett stambyte i Värmdö genomförs? I Värmdö finns många strandnära fritidshus men också kulturhistoriskt intressanta flerfamiljshus som kräver särskild hänsyn vid renovering. Vi på Stambytesgruppen genomför stambyte i Värmdö utifrån vad det handlar om för byggnad. Varje stambyte är på så vis unikt. Vi ser också till att utgå från de boende i fastigheten. Ett stambyte i Värmdö innebär att vardagen påverkas i viss mån men många av våra kunder blir ändå positivt överraskade av hur smidigt vi arbetar. Vi tar ett helhetsansvar för stambytet och i det ingår det att ordna fram alla provisorier som behövs vi när vi arbetar inne i badrum.

Vad innebär stambyte?

Stammarna i en fastighet är rör och ledningar som förser lägenheterna med el, ventilation, vatten, avlopp och ibland även gas och fiber för snabbt internet. Stammarna håller olika länge beroende på vad de används till men det är ofta lönsamt att se över alla stammar vid ett och samma tillfälle. Man brukar byta stammar efter i genomsnitt 50 år men ibland behöver man genomföra ett stambyte i Värmdö efter 40 år eller i värsta fall ännu tidigare. Vi på Stambytesgruppen jobbar med långa garantier efter en noggrant genomförd kvalitetssäkring.

Relining kan vara ett alternativ till stambyte

Om det finns en strikt budget kan vi ibland erbjuda alternativ till ett fullskaligt stambyte i Värmdö. I vissa fall räcker det att genomföra en relining – ett projekt som innebär att stammarna kläs istället för att bytas ut helt och hållet. Då krävs det dock att de gamla stammarna är i bra skick och att man inte väntat för länge med stambytet.

Få nya badrum i samband med stambytet

Ett stambyte i Värmdö innebär alltid att de badrum där vi bytt ut stammarna renoveras och får nya ytskikt. Detta är något att se fram emot och vi kan givetvis tillgodose individuella önskemål från dem som bor i lägenheterna. Detta oavsett om det handlar om en bostadsrättsförening eller en hyresgästförening. Som villaägare bestämmer du givetvis själv hur du vill ha ditt nya badrum.

Ett stambyte kräver kunniga hantverkare inom el, bygg och VVS. Vi på Stambytesgruppen har den kompetens som krävs för många olika uppgifter i en fastighet. Vi kan erbjuda bra priser på flera projekt i anslutning till ett stambyte i Värmdö. Vi kan till exempel ofta förbättra värmeåtervinningssystemet i samband med att ventilationsstammarna ses över. Vi har även hjälpt bostadsrättsföreningar med att göra råvindar till lägenheter för att finansiera ett stambyte. Hör av er med era önskemål så ska vi se vad vi kan göra!

Fakta om Värmdö

Värmdö är en kommun i Stockholms län som ligger sydöst om Stockholm. Centralort är Gustavsberg. Inom Värmdös gränser finns stora delar av Stockholms södra skärgård. Värmdö gränsar till Haninge, Tyresö, Nacka, Vaxholm och Österåker.

Invånare: 41 839 (2016)
Yta: 456,58 km²
Politiskt styre: Allians för Värmdö, bestående av M, L, KD och C har majoritet i Värmdö kommun.
Officiell hemsida: http://www.varmdo.se/